Jó, tudjuk, hogy a garnéla nem éppen az a hozzávaló, ami mindig ott figyel a mélyhűtőben, de a tengeri herkentyűk rajongói néha igazán megengedhetik maguknak, a többiek pedig elkészíthetik akár csirkével is!
A látványos finomság alapja a tortillakosárka, amivel aztán tényleg semmi dolgunk: az előre elkészített lapokat megvajazzuk, felvagdossuk, és egy muffinformában 10 perc alatt kosárkákat sütünk belőlük. Ebbe kerül a krémes, fűszeres avokádósalsa, a tetejére pedig a ropogós rákocskák.
Ebben a videóban részletesebben megfigyelheted, hogyan készül:
Hozzávalók:
A kosárkákhoz:
- 6 tortillalap
- 2 ek. olvasztott vaj
A rákhoz:
- 450 gramm garnéla
- 1/2 tk. só
- 1/2 tk. bors
- 1 tk. pirospaprika
- 1/2 tk. őrölt chili
- 1/4 tk. cayenne bors
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 ek. lime lé
Az avokádós salsához:
- 2 avokádó felkockázva
- 1 nagy paradicsom felkockázva
- 1 közepes vöröshagyma felkockázva
- 1/4 csésze jalapeno felvágva
- 1/4 csésze koriander
- só és bors
- (tejföl a tálaláshoz)