Gasztro

Bocuse d’Or világdöntő: kedden élőben izgulhatunk a magyarokért

Január utolsó hetében rendezik a világ egyik leghíresebb szakácsversenye, a Bocuse d'Or döntőjét. A lyoni versenyt élőben követhetitek végig az interneten. Szurkoljunk együtt Széll Tamás és csapata sikeréért, akik kedden komoly esélyekkel főznek vegán és húsételeket.

A Bocuse d’Or nemzetközi szakácsverseny keddi lyoni döntőjét az interneten is végignézhetitek, de a budapesti Hold utcai piac szurkolói központjában is követhetik az eseményeket és szoríthattok az Európa-bajnok magyar csapat sikeréért.

Hamvas Zoltán a 24 tagú zsűri magyar képviselője már január 20-án, pénteken elutazik Lyonba, ahová Széll Tamás és csapata szombaton követi. Hamvas Zoltán elmondta, hétfőn, szerdán és pénteken előkészülnek a versenyzők, míg kedden, csütörtökön és szombaton szigorú szabályok alapján vihetik be az előkészített alapanyagokat a főzőhelyiségekbe. A versenyzők időre főznek, a kezdéstől számított öt óra elteltével tálalniuk kell egy vegán, majd 35 perccel később egy húsételt.

A Bocuse d’Or világdöntőjére a kontinentális selejtezőkön át vezetett az út, az európai finálénak Budapest adott otthont, a magyar csapat meg is nyerte azt. “Tizenegy nyertes volt eddig a világon, a verseny győztes séfjének és csapatának alapvetően változik meg az élete, de az egész ország gasztronómiájára másképp tekintenének, ha komoly eredményt sikerülne elérni” – emelte ki a magyar zsűritag.

A magyar csapta Széll Tamás vezényletével kedden 9.50-kor kezd főzni, a vegán ételt 14.50-kor találják, míg a húsétel 15.25-kor kerül az asztalra.

Széll Tamás és csapata a Bocuse d'Or döntőjében
Széll Tamás és csapata a Bocuse d’Or döntőjében
(fotó: Szigetváry Zsolt – MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top