
A mártogatósokat kár lenne csak bulikra és vacsorákra tartogatni. Egy finom mártogatós a hétköznapokra is szuper választás – például munkahelyi vagy tanulós snack gyanánt. Most mutatunk egy babos-padlizsános krémet, ami nemcsak isteni, de egészséges is, ráadásul energiával is bőségesen feltölt!
Padlizsános-babos mártogatós

Hozzávalók:
4 adaghoz
- 1 közepes padlizsán
- 1 piros kaliforniai paprika
- 6 ek olívaolaj
- 1 konzerv fehér bab
- 1/3 csésze petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek citromlé
- fél tk só
- fél tk bors
- fél tk csilipehely
Elkészítés:
- 230 fokra melegítsd elő a sütőt.
- A padlizsánt és a paprikát vágd fel kockákra, és helyezd őket egy sütőpapírral borított tepsire. Locsolj rájuk 2 evőkanálnyi olívaolajat, valamint sózd, borsozd őket ízlés szerint. 20-25 percre mehetnek a sütőbe.
- A lecsepegtetett babot, a petrezselymet, a fokhagymát, a citromlevet és a fűszereket tedd aprítógépbe. Add hozzá a megsült zöldségeket is, majd indítsd be a gépet! Ha már elég darabosak, öntsd hozzájuk a maradék olívaolajat és keverd őket krémesre!
- Az elkészült mártogatóst fogyaszd friss zöldségekkel, pitával vagy teljes kiőrlésű keksszel. Hűtőben, lefedve négy napig tárolhatod.