Gasztro

Padlizsános-babos mártogatós, amin több napig is elélhetsz

Indítsd a hetet ezzel az isteni zöldséges mártogatóssal, amit a munkahelyedre is magaddal vihetsz, hogy a nassolás is az egészség jegyében teljen!

 A mártogatósokat kár lenne csak bulikra és vacsorákra tartogatni. Egy finom mártogatós a  hétköznapokra is szuper választás – például munkahelyi vagy tanulós snack gyanánt. Most mutatunk egy babos-padlizsános krémet, ami nemcsak isteni, de egészséges is, ráadásul energiával is bőségesen feltölt!

Padlizsános-babos mártogatós

Padlizsános-babos mártogatós, amin több napig is elélhetsz

Hozzávalók:

4 adaghoz

  • 1 közepes padlizsán
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 6 ek olívaolaj
  • 1 konzerv fehér bab
  • 1/3 csésze petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek citromlé
  • fél tk só
  • fél tk bors
  • fél tk csilipehely

Elkészítés:

  1.  230 fokra melegítsd elő a sütőt.
  2. A padlizsánt és a paprikát vágd fel kockákra, és helyezd őket egy sütőpapírral borított tepsire. Locsolj rájuk 2 evőkanálnyi olívaolajat, valamint sózd, borsozd őket ízlés szerint. 20-25 percre mehetnek a sütőbe.
  3. A lecsepegtetett babot, a petrezselymet, a fokhagymát, a citromlevet és a fűszereket tedd aprítógépbe. Add hozzá a megsült zöldségeket is, majd indítsd be a gépet! Ha már elég darabosak, öntsd hozzájuk a maradék olívaolajat és keverd őket krémesre!
  4. Az elkészült mártogatóst fogyaszd friss zöldségekkel, pitával vagy teljes kiőrlésű keksszel. Hűtőben, lefedve négy napig tárolhatod.

Tasty

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top