Isteni puha túrós batyu
Ebben a bejegyzésben ódákat fogok zengeni erről a receptről, előre szólok: veszélyesen finom! Mindenkinek ki kell próbálnia, mert egyszerűen tuti ezerszázalékos a siker! Nekem teljesen olyan ízű lett, minta nagymama készítette volna, ami akkora boldogság, mivel nagymama csak marokra mér ki mindent, és egyszerűen nem tudom utánozni amit csinál, viszont ez a recept… szinte megszólalásig hasonlít rá. Limara túrós batyu receptje alapján készítettem.
A tésztához:
- 300 g liszt
- 160 ml langyos tej + 1 kk. porcukor
- 13 g friss élesztő (vagy 1/2 csomag szárított élesztő)
- 40 g porcukor
- 1 csipet só
- 1 egész tojás + 1 tojás a kenéshez
- 40 g olvasztott vaj
A töltelékhez:
- 450 g túró
- 22 g ~ 2 ek. búzadara
- 100 g kristálycukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 tojássárgája
- 2 tojásfehérje kemény habbá verve
- mazsola
A recept Levendula lány blogján folytatódik.
Rákóczi túrós
Rákóczi túrós torta számtalan variációban van fent a neten. Nekem az volt a feladatom, hogy a jólfésült, esetenként túl szép változatokhoz képest valami kis kócosat készítsek.
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 1 tojássárga
- 1 púpozott ek tejföl
- 1 tk. sütőpor
- csipet só
A töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 20 dkg tejföl
- cukor ízlés szerint (kb. 15 dkg)
- 2 tojássárga
- 1 púpozott ek. búzadara
- 1 citrom reszelt héja
A habhoz:
- 3 tojásfehérje
- 18 dkg cukor
sárgabaracklekvár
A recept Maimoni blogján folytatódik.