Az avokádó és a csicseriborsó önmagukban is igazi szuperkaják, a találkozásukból születő étel pedig nemcsak szuperegészséges és fehérjedús, hanem mennyei finom is! Ezt az avokádós–csicseriborsós salátát 10 perc alatt összedobhatod, aztán mehet a táskádba egy teljes kiőrlésű zsömle kíséretében, és már meg is van a tökéletes, könnyű és laktató hétköznapi ebéd!
Avokádós–csicseriborsós saláta
Hozzávalók:
- 1 érett avokádó
- 1/4 csésze tahini
- fél citrom leve
- 1 konzerv csicseriborsó, lecsepegtetve
- fél uborka, felkockázva
- 2 szál szárzeller, felaprítva
- 1 répa, felkockázva
- 2 ek. friss kapor
- 3 ek. sós napraforgómag
- tengeri só, bors, ízlés szerint
- 8 koktélparadicsom, felébe vágva
- 2 teljes kiőrlésű zsemle
Elkészítés:
- A felkockázott avokádót, a tahinit, a citromlevet és a csicseriborsót öntsd egy tálba, majd egy villa segítségével nyomkodd össze.
- Add hozzá a felvágott zöldségeket, a fűszereket és a magokat, majd keverd össze alaposan.
- A saláta 1/4-ével kenj meg egy fél zsemlét, és koronázd meg pár koktélparadicsommal! Jó étvágyat!