Gasztro

Garnélás nyári tekercs mogyorós mártogatóssal

A sokkal ismertebb tavaszi tekercssel ellentétben a nyári tekercs egy sokkal könnyedebb étel, hiszen ezt nem bő olajban sütjük, hanem izgalmasan ruganyos rizstészta lapba tekerjük. Mogyorós mártogatóssal igazán isteni!

Méltatlanul ismeretlen ázsiai finomság a nyári tekercs, ugyanis minden kínai büfében kapható tavaszi társával ellentétben sokkal könnyedebb, izgalmasabb étel. Ha valaki először dolgozik rizstészta lappal, legyen óvatos: elég pár másodpercnyi nedvesség és máris felpuhul, érdemes gyorsan és határozottan dolgozni vele. De ha már kezünkben van a mozdulat, tényleg alig győzzük majd elkészíteni ezeket a tekercseket – a legjobb ráadásul, hogy szinte nullkalóriás, egészséges és diétás fogásról van szó!

Garnélás nyári tekercs mogyorós mártogatóssal 

Hozzávalók (12 tekercshez):

  • 12 kerek rizstészta lap
  • 24 nagyobb garnéla meghámozva és megfőzve
  • 1 nagyobb avokádó felkockázva
  • 3 csésze reszelt répa
  • 3 csésze reszelt vöröskáposzta
  • 1/4 csésze friss koriander
  • 24 mentalevél

A mogyorós mártogatóshoz:

  • 1/3 csésze krémes mogyoróvaj
  • 1 ek. szójaszósz
  • 2 ek. hoisin szósz
  • 2 tk. sriracha
  • 1 tk. reszelt gyömbér
  • 6 ek. meleg víz
Garnélás nyári tekercs mogyorós mártogatóssal

Elkészítés:

1. A rizslapokat merítsük el teljesen meleg vízbe 10-15 másodpercre, míg megpuhulnak. A felesleges vizet csepegtessük le.

2. Ha a lap már formázható, helyezzünk bele két rákot, két szelet avokádót, egy kevés répát, káposztát és koriandert illetve egy mentalevelet, majd szorosan, határozottan tekerjük fel!

3. A mogyorós mártogatóshoz egyszerűen keverjük össze az alapanyagokat, míg homogén masszát kapunk! Ne féljünk merészen mártogatni – isteni lesz!

 

SkinnyTaste

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top