Mindenki kedvence: Az eredeti keksztekercs receptje

nlc | 2017. Március 26.
Ha a 70-es években születtél akkor azért, ha fiatalabb vagy, akkor azért kell mindenképpen elkészítened ezt a nagyon retró és őrülten finom keksztekercset, hogy megtudd, szüleid miért könyörögtek minden vasárnap.

 Van jó pár retró sütemény a 70-es 80-es évekből, amelynek eredeti receptje nélkülözött mindenféle modern dietetikai irányelvet: nem voltak paleók, sem gluténmentesek, és mégis őrülten finomak voltak. Ezeket ma is bármikor szívesen elővesszük, ha kell egy gyors, hétvégi desszert, amelynek a család minden tagja örül. Ilyen volt a kókuszos keksztekercs is, amit anyukánk a mai napig havonta egyszer bevet. Persze aki ételallergiában szenved, annak sem kell lemondani a nosztalgiáról, hiszen nagyon sok “mentes” keksztekercsrecept is elérhető az interneten.

A keksztekercs kókusszal az igazi

A retró sütemények közös ismertetőjegye: a kókuszreszelék. Itt van mindjárt a kókuszkocka, a kókuszgolyó és persze a retró kókuszos keksztekercs. A kókuszreszelék volt a 70-es évek sztáralapanyaga, anyáink, nagyanyáink szórták mindenre. A hagyományos keksztekercs receptjéből sem hiányozhat, kívülre és belülre is egyaránt kerül belőle. Persze modern keksztekercsreceptek is elérhetők bőven a világhálón kókuszmentes verzióban, amit szintén érdemes kipróbálni. Az alapreceptben pedig a kakaós és a sima vajas-cukros rész arányait változtathatjuk egymáshoz képest, ízléstől függően.

 Hagyományos keksztekercs hozzávalói:

Krémhez:

A keksztekercs elkészítése:

Szuperdesszert, mert sütés, kelesztés és mindenféle időigényes konyhatechnikai eljárás nélkül is könnyedén elkészíthető.

Készítsük el a keksztekercs nagyiféle receptjét is,  a többi retró sütivel együtt!

Exit mobile version