Csicseriborsó fasírt házilag
Hozzávalók:
- 15 dkg szárított vagy 1 konzerv csicseriborsó
- 1 db tojás
- fél csésze kenyér morzsa
- fél (kezeletlen) citrom reszelt héja
- fél ek. Worcestershire szósz vagy sötét szójaszósz
- fél tk. fűszerpaprika és oregánó
- tengeri só és frissen őrölt fekete bors
- 2 ek. növényi olaj
- 2 gerezd összetört fokhagyma fokhagyma
- 1 kis fej apró kockákra vágott vöröshagyma
Elkészítés
A megfőtt csicseriborsóra öntjük az olajat, majd egy krumplinyomóval pépesre törjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és kézzel egynemű masszát gyúrunk belőle. Négy gombócot formázunk, amelyeket laposra nyomkodva egy kanál hátával, felforrósított serpenyőben, kevés olajon 3-3 perc alatt mindkét oldalukon aranybarnára sütünk.
Kiváló köret mellé a zelleres krumplipüré, ami fele-fele arányban főtt zellerből és krumpliból készül, vaj és tej hozzáadásával, csipetnyi fehérborssal és szerecsendióval. Az olyan klasszikus savanyúságok, mint az apró csemegeuborka vagy egy pikáns káposztasaláta úgyszintén remekül kiegészítik.