Gasztro

Gyorsan finomat? Készíts barackos joghurthabot!

Nagyon kevés tejszínhab elég ahhoz, hogy a joghurtból könnyű, habos pohárdesszertet varázsoljon.
Gyorsan finomat? Készíts barackos joghurthabot!

Működik habszifonnal is, úgy talán még egyszerűbb a dolgunk, de annak sem szabad lemondania erről a desszertről, akinek nincs szifonja.

Minden gyümölcs finom bele, de ilyenkor, amikor még alig kapható friss gyümölcs, nekünk az őszibarackos a kedvencünk. A konzerv őszibarack ugyanis mindig puha, már nem kell várni, hogy otthon beérjen, és a rövid nyári szezont leszámítva olcsóbb is, mint a friss. Érdemes úgynevezett görög joghurtot vásárolni ehhez a recepthez, az zsírosabb, sűrűbb, jobbak belőle a habok.

Elkészítési idő: 15 perc + hűtés

Hozzávalók:

  • 3 dl görög joghurt
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag Dr. Oetker Habfix
  • 4 ek cukor
  • 1 kk Dr. Oetker Vanília Aroma
  • ½ citrom reszelt héja
  • 4 db konzerv őszibarack

Tovább a teljes recepthez >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top