Gasztro

Kezdődik!! Itt az idei első hűsítő finomság!

Kétségtelen, hogy az eper és vanília párosításnál nehéz jobbat találni.
Kezdődik!! Itt az idei első hűsítő finomság!

A tejszín se rossz ötlet, de kicsit elvesz az eper ízéből. Ez a sorbet akkor a legjobb, ha valóban az epret szeretnénk érezni. Annyira egyszerű elkészíteni, hogy egy óvodás is bátran nekiállhat.

A tejszínes eperfagyi kiváltására hivatott recept jobb, mint az eredeti: csak friss gyümölcsök vannak benne, és egy kanálnyi eperlikőr, ami nagyon feldobja az ízeket, és a benne lévő alkohol nem engedi a sorbetet olyan kőkemény tömbbé fagyni, hogy fél órát várni kelljen rá, miután kivettük a fagyasztóból.

Ha nincs kedvünk gombócokat formázni belőle, akkor akár kis pálinkáspoharakba is tölthetjük, majd amikor elővesszük, egy pillanatra forró vízbe mártva a poharat, kicsusszan belőle a sorbet. 

Elkészítési idő: 15 perc + 2 óra hűtés

Hozzávalók:

  • 60 dkg eper
  • 2 ek porcukor
  • 2 kk Dr. Oetker Vanília Aroma
  • 1 ek eperlikőr, esetleg vodka

Tovább a teljes recepthez >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top