Csirkecurry és édes-savanyú csirkemell – Receptek a Távol-Keletről

nlc | 2017. Április 22.
A hiedelmekkel ellentétben a csirkemellből is lehet izgalmas, karakteres fogásokat varázsolni, csak fűszer kell hozzá. A Távol-Keleten pedig ehhez igazán jól értenek. Indiai, thai és kínai csirkemellreceptek következnek.

A csirkemell a világ minden pontján közkedvelt alapanyag, mert gyorsan elkészül és ezerféleképpen variálható. Csak előkapjuk a hűtőszekrényből, és már készülhet is a villámgyors ebéd csirkemellből! De ha gondban vagyunk, hogy mit adjunk munkából, iskolából vagy oviból fáradtan hazaeső családtagjainknak, akkor vacsorára is a csirkemell biztos befutó.

Csirkemell szaftosan az igazi

A csirkemellsütés egyetlen fontos alapszabálya, hogy ne süssük szárazra. Az ugyanis a csirke halála. Akár egészben, akár felkockázva kerül a serpenyőbe, először mindig magasabb hőmérsékleten pirítsuk körbe, majd pár perc alatt süssük készre. Jót tesz még, a kiszáradásra hajlamos csirkemellnek egy kis sajtos-kolbászos töltelék is.

Csirkecurry kókusztejjel

Hozzávalók:

Elkészítés:

Thai zöld curry csirkeleves

Hozzávalók:

Elkészítés:

Kínai édes-savanyú csirke

Hozzávalók:

Szószhoz:

Elkészítés:

Exit mobile version