Pizzatésztát nem csak lisztből lehet gyúrni: a vegánok és a diétázók pontosan tudják, hogy pizza készülhet karfiolból, sütőtökből vagy akár cukkiniból is. Az édesburgonya-alapú pizza viszont minden eddig ismert zöldségpizzát lepipál! Mutatunk egy isteni receptet, amit azonnal ki akarsz majd próbálni:
Édesburgonya-pizza
Hozzávalók:
A tésztához:
- olívaolaj
- 2 édesburgonya elősütve, hogy puha legyen
- 1 csésze mandulaliszt
- só
- 1 tojás (vegánoknak 1 ek. őrölt chiamag vagy lenmag)
- fél csésze reszelt parmezán (elhagyható)
- 2 ek. olasz fűszernövény-keverék
- 1 tk. szódabikarbóna
- 1 gerezd fokhagyma
A pizza tetejére:
- fél csésze pesto
- 1 csésze reszelt mozzarella
- 1 csésze koktélparadicsom
- fél csésze rukkola
- pár szelet édeskömény
- 2 szál mogyoróhagyma vékonyra szelve
Elkészítés:
- 200 fokra melegítsd elő a sütőt, és készíts elő egy sütőpapírral borított, vékonyan kiolajozott tepsit.
- A puhára sült édesburgonyákat pürésre nyomkodd össze, majd keverd hozzájuk a mandulalisztet, a sót, a szódabikarbónát, a tojást, a parmezánt, a fűszereket és a fokhagymát.
- Gyúrd össze, majd a tepsin lapítsd koronggá. 20-25 percig süsd.
- Kend meg a pizza tetejét pestóval, szórd rá a sajtot, és kínáld meg koktélparadicsommal, édesköményszeletekkel és egy kis hagymával. Így tedd vissza a sütőbe 10-15 percre, hogy megolvadjon rajta a sajt.
- Ha kihűlt egy kicsit, púpozd rá a rukkolát is. Jó étvágyat!