Nyári leves: spárga kaporral, citrommal

nlc | 2017. Június 01.
A spárgához is fel kell nőni. Sokan csak a megismerkedés után több évvel fedezik fel maguknak, hogy a spárga nemcsak egészséges, hanem őrületesen finom is. Mi ezt most egy igazi nyári, savanykás spárgalevessel bizonyítjuk be.

A spárgával tudni kell bánni: a legfontosabb, hogy friss spárgát válasszunk a piacon vagy a boltban. Aztán fontos még a megfelelő előkészület: a spárgát hámozzuk meg, ha kell, és vágjuk le a fás részeket. Ez utóbbi lehet, hogy pazarlásnak tűnik, de a fás, szálas falatok élvezhetetlenné tehetik az elkészült spárgás fogást. A harmadik legfontosabb trükk a spárga elkészítéséhez, hogy ne főzzük túl a spárgát.

Spárgaszezon

A spárgaszezon rövidnek tűnhet, ha viszont kihasználjuk a lehetőségeket, nem lesz hiányérzetünk. És ezt tegyük is meg, hiszen a spárga sok mindenre jó: a spárga 95%-a víz, így diétázóknak, fogyókúrázóknak kimondottan ajánlott, ráadásul cukortartalma is rendkívül alacsony. Nálunk többféle színben is kapható: fehér, zöld vagy akár lila is lehet. Ebből pedig jut minden napra spárgás recept.

Spárgaleves hozzávalói

Spárgaleves elkészítése

 

Exit mobile version