A nyár friss és lédús paradicsomai köszönőviszonyban sincsenek a téli paradicsomokkal. Ezért érdemes minél jobban kiélvezni a szezonjukat, és akár mindennap belakni belőlük! Egy vacsorának például itt van ez az egyszerű és gyors paradicsomos lepény, melyet a feta sajt tesz még ínycsiklandóbbá:
Fetás-paradicsomos lepény
Hozzávalók:
4-6 adaghoz
- 1 lap rétesészta
- 170 g feta sajt
- 1 kisebb mogyoróhagyma felaprítva
- 4 szár friss rozmaring és egy evőkanálnyi felaprítva
- 1 ek. friss, felaprított bazsalikom
- fél tk. só
- 1/4 tk. bors
- 3 közepes méretű paradicsom,vékonyra szelve
Elkészítés:
- 200 fokra melegítsd elő a sütőt.
- Egy enyhén kilisztezett deszkán nyújtsd nagyjából kör alakúra a tésztát.
- Szórd a tészta belsejébe a felkockázott fetát (hagyj a szélén egy 4-5 centis szegélyt), a hagymát, a rozmaringot, a bazsalikomot, a sót és a borsot, majd végül oszd el a tetején a paradicsomokat és a rozmaringszárakat is.
- 40-50 percig süsd, majd 10 percig hagyd hűlni, de tálald még melegen. Jó étvágyat hozzá!