A kurkuma jótékony hatásait talán már senkinek sem kell bemutatni – de azért felelevenítünk párat: gyulladáscsökkentő, immunerősítő és ízületvédő is. Az elmúlt fél évben az “aranytej” hozta meg neki a népszerűséget, de nyáron is készíthetünk belőle legalább olyan finom csodaszereket: a limonádén és a smoothie-n kívül még jégkrémet is!
Kurkumás “aranytej” jégkrém
Hozzávalók:
- 1 csésze víz
- másfél tk. kurkuma
- fél tk. fahéj
- 1/4 tk. kardamom
- egy csipet só és bors
- egy csipet szegfűszeg
- 2 és fél csésze vaníliás mandulatej
- fél tk. vaníliakivonat
- 1 tk. kókuszolaj
- másfél tk. méz
Elkészítés:
- A vizet forrald fel a kurkumával, a fahéjjal, a kardamommal, a szegfűszeggel, a sóval és a borssal együtt. Miután felforrt, egyből vedd le a tűzről, és hagyd állni 5 percet.
- Ezután keverd hozzá a többi hozzávalót, és ismét forrald fel.
- Hagyd teljesen kihűlni, és ha már szoba-hőmérsékletű, öntsd jégkrémformákba. Minimum 5 órára tedd be a mélyhűtőbe, de akár egy éjszakán át is fagyaszthatod.