Könnyű nyári ebédet vagy vacsorát készíthetünk, ha vegetáriánusok vagyunk, vagy egyszerűen csak annyira meleg van, hogy nem vágyunk többre egy zöldséges egytálételnél. Ekkor jön a képbe a legújabb gasztroőrület, a zöldségből készült spagetti. Persze húst tésztával evő gyermekeinknek is bedobhatjuk, hátha sikerül őket rávenni egy kis zöldségevésre.
Cukkinispagetti, nem csak vegáknak!
Főleg mert, ebben az esetben a cukkinispagettivel nem húst helyettesítünk. Sőt, a cukkinispagettit pont egy jó bolognai feltéttel tudjuk kívánatossá tenni húsimádó családtagjaink számára. De a cukkinispagetti a gluténérzékenyeknek is jó választás, hiszen a glutént tartalmazó tészta teljesen kimarad ebből a receptből. Megpakolhatjuk a cukkinispagettit pestóval, zöldséggel, raguval, mindennel, amit egy sima tészta is elbír.
A garnélás cukkinispagetti hozzávalói
- 4 salátacukkini
- 25 dkg garnéla
- fél deci száraz fehérbor
- 3 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- 1 ek. vaj
- 1 csokor petrezselyem
- 1 citrom
- só
- bors
- 6 szem koktélparadicsom
A garnélás cukkinispagetti elkészítése
- Az apróra vágott fokhagymagerezdeket egy serpenyőben, olívaolaj és vaj keverékén megfuttatjuk.
- Felöntjük a fehérborral és beledobjuk a pucolt garnélákat.
- Sózzuk, borsozzuk, csöpögtetünk rá citromlevet és pár perc alatt puhára pároljuk.
- Megszórjuk friss, apróra vágott petrezselyemmel.
- Közben elkészítjük a cukkinispagettit is: spirál zöldségszeletelővel ledaráljuk a salátacukkiniket. Ha ilyen nincs, akkor a cukkini hosszabbik felénél lereszeljük nagylyukú reszelőn.
- Mikor készen vannak a garnélák, hozzákeverjük a cukkinispagettit és a félbevágott paradicsomokat, de ezzel már nem hőkezeljük tovább. Jól összeforgatjuk
- És kész is a könnyű cukkinispagettis fogásunk.