Lecsó télire: ennél egyszerűbben nem lehet eltenni

nlc | 2017. Augusztus 17.
A világ legegyszerűbb befőzési története a lecsó télire. Hiszen nem kell hozzá semmi más csak paradicsom és paprika, még tartósítószer sem! Ráadásul ki ne szeretne télen is egy jó kis lecsót ebédelni? Tojással, vagy rizzsel, esetleg csak úgy magában egy jó szelet kenyérrel, bármikor jól jön.

A nyár sajnos nem csak a láblógatás és a friss gyümölcsök majszolásának időszaka, hanem a befőzésé is. Mindezt pedig azért tesszük, hogy átmentsünk ízeket, színeket és illatokat az ínségesebb téli időszakra, mikor csak melegházban nevelkedett paprikát, vagy paradicsomot lehet kapni, aminek alig van íze. Ráadásul még az is kiderülhet, hogy eltenni lecsót télire nem is olyan bonyolult és időigényes történet, mint ahogyan azt nagyanyáinktól láttuk.

Lecsó télire, de mi kell hozzá?

Pontosan azokra az alapanyagokra lesz szükségünk a télire eltett lecsóhoz, mint egy sima, egyszerű nyári lecsóalaphoz:

Ezentúl már ne cifrázzuk tovább a télire eltett lecsót. A tojás, rizs, vagy virsli csak közvetlenül a felhasználás előtt kerüljön bele. Ekkor már variálhatjuk bátran ízlésünknek, kreativitásunknak megfelelően, a télire eltett lecsót.

A télire eltett lecsó elkészítése

 

Exit mobile version