Gasztro

Hatalmas Kína étvágya, ha az afrikai szamarakról van szó

Kína hatalmas étvágya miatt óriási üzlet lett Kenyában a szamárfeldolgozás, megháromszorozódott az afrikai országban a kereslet a csacsikra. A vágóhidakra azonban a legtöbbször illegálisan kerülnek a szamarak.

Bár a legtöbb afrikai országban tilos levágni a szamarakat, mivel azokra munkaállatként szükség van a mezőgazdaságban, Kenya egyre többet szállít szamárhúsból – írja a Quartz. 

A helyzet ugyanis az, hogy Kína hatalmas szamárfelvevő ország, a csacsikat pedig Afrikából, azon belül is Kenyából exportálják, mivel az ázsiai országban már nincs elég hazai utánpótlás. A kínai keresletnek köszönhetően az elmúlt 18 hónapban megháromszorozódott a felnőtt szamarak ára, darabonkénti 40 dollárról felszökött 90-120 dollárra. Kenya három jelenlegi vágóhídján naponta legalább 400 csacsit vágnak le. 

Fontos tudni azonban, hogy ezeknek a szamaraknak a jelentős része lopott, és illegálisan kerül a kenyai vágóhidakra, az állatokat főként Tanzániából és Szomáliából csempészik át. 

Kínában gyógyszert csinálnak belőlük, de a bőrüket is feldolgozzák, a szamárhúst pedig szívesen fogyasztják egyes tartományokban. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top