nlc.hu
Gasztro

Aligátort evett a nézettségért

Óriási felháborodást váltott ki, hogy egy gasztrovlogger megölt és megfőzött egy aligátort a nézettségért

Állatkínzással vádolják.

Bírálatok kereszttüzébe került egy kínai gasztrovlogger, miután közzétett egy videót, amin egy 90 kilós aligátort megöl és megfőz. Állatkínzás miatt most könnyen meggyűlhet a baja a törvénnyel.

Csu Niang Hsziao Ho-nak több mint 3,5 millió követője van a „kínai TikTokon”. Ott posztolta ki azt a megdöbbentő videót, amely bemutatja, hogyan öl meg és tesz konyhakésszé egy aligátort. A felvételen jól látható, hogy a zuhany alatt lemossa kefével a hüllőt, amelynek az orrát bekötötték, hogy ne tudjon harapni. Ezt követően megölte, kibelezte és kicsontozta a hüllőt, a húsát pedig feldarabolta és megfőzte.

aligátor

Minden munkafázist rögzített a vlogger – Forrás: Odditycentral / via Douyin

Videója sokkalta az embereket, óriási negatív kommentcunamit elindítva. Akkora volt a felháborodás, hogy már a gasztrovlogger kitiltását követelték a közösségi médiás platformról. Hsziao Ho védekezni próbált, de azzal csak tovább szította az indulatokat. Megpróbálta elmagyarázni, hogy a szóban forgó aligátort mesterségesen tenyésztették ki azért, hogy bőrtermékeket készítsenek belőle, így – mint mondja – feláldozhatóak ezek az állatok. „Kifejezetten bőrtermék-, és táskagyártó cégek számára nevelik ezeket a hüllőket, azaz ez a küldetésük. Nemet mondanál egy Hermes aligátortáskára? Racionálisabbnak kellene lennetek!” – jelentette ki a vlogger.

A kínai vadvédelmi törvény szerint az aligátorhús főzése illegálisnak számít, ha nincs rá hatósági engedély, így tehát várható, hogy Hsziao Ho nézettséggeneráló videójának komoly jogi következményei is lesznek. A kínai aligátorok amúgy szigorú védelmet élveznek Kínában, mivel a Nemzetközi Természetvédelmi Unió kritikusan veszélyeztetett fajnak könyvelte el.

Egyébként nem  Hsziao Ho az egyetlen vlogger, akit állatkínzással vádolnak. Pár éve népszerű dél-koreai vlogger azzal váltott ki óriási felháborodást, hogy azt videózta leszek, amint éppen élve eszik polipot és tintahalat.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top