nlc.hu
Gasztro

Kenyéraligátor

Kenyérből sütötték ki a félelmetes aligátort

Kérsz egy szelet aligátort?

A kaliforniai One House Bakery egy olyan lényt hozott létre kenyérből, amely legalább annyira félelmetes, mint ízletes. A masszív karaktert Dough-Ki-nek hívják, amelyet a Marvel Loki televíziós műsor inspirált, különösen az aligátor.

Kenyéraligátor

Forrás: Facebook

Az egyik House Bakery társtulajdonos, Hannalee Pervan, anyja segítségével alakította ki a szörnyet zsemléből és kenyérből, hogy utánozza az aligátor pikkelyes textúráját. Az eredmény elképesztő; ki gondolta volna, hogy a kenyér ilyen félelmetes lehet?

A Loki iránti rajongás inspirálta Pervant az aligátor faragására. „Anyám és én arról beszélgettünk, hogy mennyire szeretjük a Loki aligátort a műsorban – meséli a My Modern Metnek –, anyám pedig nagyon izgatott lett, és azt mondta, hogy idén feltétlenül meg kell sütnünk a tésztából!” Ahhoz, hogy a lény valódi aligátor kinézetét és érzetét keltse, bőr eszközöket használtak. „A tészta állagát kissé merevebbre kellett állítanunk, hogy a minták ne süljenek ki, amikor a sütőbe mennek” – magyarázza Pervan, aki szerint a kenyérszobor elkészítése hosszú folyamat volt, augusztusban kezdték és ősszel fejezték be.

(via)

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top