Hozzávalók:
- ½ bögre darált mák
- 2/3 bögre tej
- 1 bögre cukor
- 3 tojás
- 2 evőkanál mascarpone krémsajt
- 2 bögre liszt (kb. 300 g)
- fél kk. sütőpor
- fél kk. szódabikarbóna
- egy citrom reszelt héja és a felének a leve
Egy 25 centi hosszú püspökkenyérformát készíts elő: kend ki vajjal, szórd meg liszttel. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
Szórd a mákot a tejbe, és kevergesd el. A lisztet keverd össze a szódabikarbónával, a sütőporral és a citrom reszelt héjával.
Gépi habverővel krémesítsd össze a tojásokat a cukorral. Öntsd fel a mákos tejjel. Forgasd át fakanállal, majd szórd bele a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet, csepegtess bele egy kevés citromlevet, és add hozzá a mascarponét.
Öntsd a mákos masszát az előkészített sütőformába.
Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd kb. 35-40 percig.
Ízlés szerint a tetejét bevonhatod mázzal vagy megszórhatod porcukorral. Gyümölccsel kínáld.