Ha sok időd van otthon, vagy nincs programod a hétvégére, próbáld ki a következő narancslekvárreceptet, biztosan nagy sikert arat majd a család és a barátok körében. Ne izgulj, mi most egy rövidebb elkészítési módot mutatunk be, amiben egy elektromos főzőedényre lesz szükséged.
Hozzávalók
4 narancs
1 citrom
3 csésze cukor
3-4 csésze víz
Mosd meg alaposan a narancsokat és a citromot, mivel a héjuk is belekerül a lekvárba.
Hámozd meg, vágd fel és magozd ki a gyümölcsöket.
Vágd vékony szeletekre a héjakat.
Tegyél bele mindent az elektromos főzőedénybe és keverd össze a narancs-és citromhéjak, ügyelve arra, hogy egyenletesen szétoszlasd őket.
Önts rá vizet és állítsd magas hőfokra az edényt. Hagyd 2 órát főni, majd adj hozzá cukrot.
Kapcsold alacsonyabbra a hőfokot, és hagyd még hat órán át főni a keveréket, két óránként megint keverd meg. Ha letelt az idő, vedd fel az edény tetejét, állítsd megint magasra a hőfokot, és hagyd még két órán át főni a lekvárt vagy amíg szirupos állaga nem lesz.
Miután elkészült, és kihűlt egy kicsit a lekvár, öntsd át üvegekbe, és címkézd fel őket. Az üvegek tetejét csak akkor tedd fel, ha teljesen kihűlt már a lekvár.
Körülbelül két hónapig áll el a lekvár hűtőben, de valószínűleg nem lesz gond időben megenni, olyan finom!