Az hagyján, hogy nem kell sütni, de emellett vegán és gluténmentes is az alábbi brownie, így akinek van egy kis ideje, mindenképpen készítse el ezt a mennyei édességet.
Hozzávalók (4 főre)
2⅓ csésze kimagozott datolya
1 ¼ csésze mandula
⅓ csésze kakaópor
2 tk. tiszta vanília kivonat
¼ tk. finom tengeri só
1 csésze szárított cseresznye
1 csésze apróra vágott makadámdió
A süti tetejére
¼ csésze kakaópor
¼ csésze juharszirup
2 evőkanál olvasztott kókuszolaj
friss vagy szárított rózsaszirmok
Tedd egy aprítóba a datolyákat, a mandulákat, a kakaóport, 1 evőkanál vizet, a vanília kivonatot és sót, és keverd teljesen simára. Tedd a keveréket egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe és egyenletesen oszlasd el. Szórd meg a cseresznyékkel és a makadámdióval a masszát, és óvatosan nyomkodd bele őket.
A brownie tetejéhez keverd össze a kakaóport a juharsziruppal és a kókuszolajjal. Öntsd rá az egészet az alapra és egyenletes oszlasd el rajta, végül díszítsd rózsaszirmokkal. Ha kész, tedd a serpenyőt a hűtőszekrénybe és legalább 2 órán át hagyd hűlni. Bár elevileg hűtőben egy hétig is eláll a süti, frissen finomabb.