nlc.hu
Gasztro
Bögrés tejbegríz recept

Bögrés tejbegríz – most azonnal dupla adagot!

Kevés egyszerűbb édesség van a tejbegríznél. Ráadásul olyan finomságról van szó, ami nem egyszerű desszert, hanem főfogásnak is kiváló, ha vacsoráról van szó.

Elrontani szinte lehetetlen, még a bögrés sütik között is egyszerűnek számít, bármikor pillanatok alatt elkészíthető.  A bögrés sütik és édességek mindig kisegítenek minket, ha hirtelen tör ránk az édességéhség. Elég csak körülnézni a kamrában és a hűtőben, és szinte már készülhet is az édesség. Mi most gyerekkorunk egyik kedvencét, a tejbegrízt ajánljuk, amihez tényleg nem kell semmi más, csak cukor, tej és búzadara. Na, meg sok kakaó a tetejére!

Bögrés Tejbegríz

Házias, bögrés Tejbegríz (fotó: nlc)

Hozzávalók a tejbegrízhez:

  • fél bögre cukor
  • 4 bögre (1 l) tej
  • fél bögre búzadara

Így készül:

A tejet egy fazékba öntjük, és feltesszük főni.  Mikor felmelegszik, visszavesszük a lángot takarékra, majd hozzáadjuk a búzadarát és a cukrot.  Folyamatos kevergetés mellett tíz-tizenöt percig főzzük. Ekkor még picit hígnak tűnhet, de nem kell aggódni. Helyette rögtön öntsük szét tányérokra vagy tálkákba, hogy csillogó, tükörsima felületet kapjunk. Szórjuk meg kakaós cukorral a tejbegrízt, és mire meghűl annyira, hogy már fogyasztható (1-2 perc), pont olyan lesz, amilyennek lennie kell: selymes és toroksimogató.

A receptet Rupáner-Gallé Margó, a Rupáner-konyha bloggere készítette.

Sütik, desszertek, finomságok!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top