Bár egyszerű köretként tartják csak számon, a krumplipürét is el lehet rontani. Most egy olyan receptet mutatunk, amiben nem kell bíbelődnöd a krumplik megfőzésével, hanem a mikró segítségét élvezheted.
Hozzávalók
6 nagy hámozott burgonya
1,2 dl és félzsíros vagy zsíros tej
4 ek. sózatlan vaj, kis darabokra vágva
só és frissen őrölt fekete bors
snidling a tálaláshoz
Rendezd el a krumplikat egy sorban egy közepes méretű tálban és 7-9 percig mikrózd őket, amíg villával könnyen beléjük nem lehet szúrni. Miután kivetted őket a mikróból, krumplinyomóval azonnal pépesítsd szét őket. Ha kész, öntsd rá a tejet és a massza tetejére kend rá a vajat. Tedd vissza a pürét a mikróba és melegítsd 1 percig. Keverj rajta egyet és további 1 percre tedd vissza a mikróba. Miután kivetted, sózd és borsozd meg.