A calzone tésztája megegyezik a pizzatésztával, íze viszont kicsit eltér, mert a töltelék nem a tészta felületén, hanem egyfajta batyuként, benne sül. Ha valami egyedi sós finomságra vágysz halloweenre, mindenképpen készítsd el ezeket a koponya formájú, töltött tésztabatyukat. A gyerekek között biztos nagy sikered lesz!
Hozzávalók
700 g pizza tészta
1 nagy tojás
1 tk. víz
Pizza töltelék
pizzaszósz
mozzarella
bazsalikom
Desszert töltelék
Nutella
banán
eper
málna
mini pillecukrok
Egy koponya formás tepsit (koponya formájú szaggatóval is elkészítheted) vajazz ki. Közben nyújtsd ki a tésztát annyira, hogy körülbelül fél centiméter vastag legyen, majd vágd fel téglalapokra. Minden egyes téglalapot tégy bele a formákba és töltsd meg őket a pizzaszósszal, a mozzarellával és némi bazsalikommal.
Hajtsd össze a tészta széleit és zárd össze teljesen, hogy batyu legyen belőle. Egy kis tálban verd fel a tojást és a vizet, majd ecsettel kend rá a tészta felületére. Tedd a batyukat fél órára a hűtőbe, és csak utána süsd meg őket 190 fokon, 18-20 percig vagy amíg aranybarna nem lesz a felületük.