Mostanában már annyiféle piskótatekercs-recepttel lehet találkozni, hogy szinte minden napra juthat egy speciális ízesítés, de mi még mindig erre a retró, klasszikus baracklekváros piskótára esküszünk!
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál kristálycukor
- lekvár
Előmelegítjük a sütőt közepes lángon. A 6 tojást különválasztjuk, a fehérjéhez hozzáadunk 2 evőkanál cukrot, és gépi habverővel kemény habbá verjük. A tojások sárgáját 4 evőkanál cukorral szintén a gépi habverővel krémesítjük (3-4 perc). Apránként hozzáadjuk a 6 evőkanál lisztet és óvatosan a habbá vert tojásfehérjét. A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és kb. 15-20 percig sütjük. Kinyitjuk a sütő ajtaját, és így hagyjuk hűlni, majd lehúzzuk a sütőpapírt. Konyharuhára borítjuk a tésztát, megkenjük a lekvárral (vagy más krémmel), és a konyharuha segítségével felgörgetjük.
A tetejét porcukorral meghinthetjük.