A múlt héten mi is megírtuk, hogy adminisztratív, tárolási és higiéniai problémákat találtak a hajdúszoboszlói Hotel Silver konyhájában a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ellenőrei. A szállodát az ország egyik legjobbjaként tartják számon, így sokakat meglepett a hatóság jelentése.
Tóth Lajos ügyvezető tulajdonos az Indexnek elismerte, hogy a vaddisznócsontokat ő hozta a konyhába annak ellenére, hogy tudta, nem tárolhatnak a helyiségekben semmi olyat, aminek nincs köze az értékesítéshez. A húsok jelöletlenségénél az volt a baj, hogy nem volt a hús mellé téve a gyári címke. Az áru nevét, az elrakás, valamint a lejárat dátumát odaírták, egyesével viszont nem volt ott a címke. A Nébih 151 kiló lejárt, már nem nyomon követhető élelmiszert talált a konyhán.
Gonda Attila séf szerint a hűtőajtókat és a falakat nem lehet mindig makulátlanul tisztán tartani, ezért életszerűtlen az erre vonatkozó szabályozás, akárcsak a konyhai hulladék tárolásáé. A hatóság felrótta a cégnek, hogy fedetlen edényben tárolják a konyhai hulladékot. A séf szerint viszont, ha minden egyes percben beledobnak valamit, vagy hozzáérnek a kukához, ugyanúgy beszennyeződik a teteje.