Láttunk már olyat is, aki szigorúan csak kanalazva eszi a Nutellát, és hallani sem akar arról, hogy alapanyagként tekintsünk rá (mármint a Nutellára), és vannak olyanok is, akik még a hamburgert és a kebabot is Nutellával eszik. Mi megállunk valahol félúton, és csak édességekben fogjuk használni a csokis mogyorókrémet, azokból viszont nem sajnáljuk. Készüljetek fel, hogy több tízezer kalóriát fogtok pillanatokon belül látni.
Nutellamousse
Hozzávalók:
- 220 g krémsajt szobahőmérsékleten
- 3/4 csésze Nutella
- 1 csésze porcukor
- 1 csésze sűrű tejszín
- 3 ek. cukor
- 1 tk. vaníliakivonat
Egy nagy tálban elektromos habverővel keverjük össze a Nutellát a krémsajttal és a porcukorral, amíg habos nem lesz. Egy másik tálban verjük fel a tejszínt, adjuk hozzá a vaníliakivonatot és a cukrot. A felvert krém harmadát keverjük a nutellás tálba, és egy spatulával óvatosan forgassuk össze. Adjunk hozzá még egy harmadot, azt is forgassuk bele, majd végül a megmaradt harmadik résszel is tegyünk ugyanígy. Halmozzuk a krémeket poharakba, és hűtsük őket 30-45 percig. Tálaljuk tejszínhabbal és mogyoródarabkákkal!
Nutellás-oreós pite
Hozzávalók:
- egy üveg Nutella
- egy doboz Oreo keksz
- kevés vaj
- krémsajt (mascarpone vagy Philadelphia sajt)
- egy csésze tejszínhab
A pite „tésztájához” az Oreo kekszeket robotgépben apró darabokra őröljük, és 3-4 evőkanál olvasztott vajjal összekeverjük. Ezt a masszát aztán belenyomkodjuk egy piteforma aljába úgy, hogy a forma falaira is jusson belőle. A krémhez összedolgozzuk a Nutellát, a krémsajtot és a tejszínhabot, majd a krémes tölteléket beletöltjük a pitébe. Díszítésnek megkenhetjük mogyoróvajjal, vagy rakhatunk rá még több Oreo kekszet – és már kész is a mennyei édesség!
Nutellás muffin
Hozzávalók 12 darabhoz:
- 200 g liszt
- 3 mk. sütőpor
- 1 dl tejszín
- 100 g (mogyorós) tejcsokoládé
- 100 g (olvasztott) vaj
- 1 ek. tej
- 3 tojás
- 1 mk. só
- 100 g (finom szemcséjű) cukor
- 50 g (süthető csokoládécseppek) Nutella
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Keverjünk össze minden száraz hozzávalót. Verjük fel a tojásokat a tejszínnel, majd keverjük bele az olvasztott vajat. A csokoládét olvasszuk fel gőz fölött 1 evőkanál tejjel. Az olvasztott csokoládét és a NUTELLA®-krémet adjuk a tojásos-tejszínes-vajas keverékhez. Alaposan dolgozzuk össze, majd keverjük hozzá a száraz hozzávalókat. A keverékkel töltsük háromnegyedig a muffinformákat vagy papírkapszlikat. A tetejükre szórjunk csokoládécseppeket, és süssük körülbelül 20 percig.
Nutella-torta
Hozzávalók:
- 2 üveg Nutella
- 4 nagy tojás
- fél csésze finomliszt
- 5 dkg mogyoró
Először a négy nagy tojást felverjük és óvatosan összeforgatjuk másfél üveg Nutellával, hogy sűrű krémet kapjunk belőle. A keverékbe fokozatosan adagolva belekeverjük a fél csésze lisztet is, míg egyenletes tésztát kapunk. Töltsük a tésztát kivajazott formába, majd előmelegített sütőben 180-200 fokon nagyjából 35-45 percig sütjük, míg a közepe is épp megszilárdul. Ha kihűlt a tortánk, vonjuk be a maradék fél üveg Nutellával és szórjuk meg a mogyoróval Kész is az álomdesszert!
Duplán nutellás torta
Hozzávalók 26 cm átmérőjű tortaformához (vagy 2 db 18-cm-eshez):
A tésztához:
- 225 g vaj
- 150 g cukor
- 6 tojás
- 200 g étcsoki
- 100 g Nutella
- 50 g darált mandula
- 130 g liszt
- 100 g málna (mirelit, kiolvasztva)
A nutellás krémhez – ez duplázható is:)
- 125 g vaj
- 90 g porcukor
- 4 ek. Nutella
- fél dl tejföl
- 100 g étcsokoládé
A tetejére:
- 5-10 dkg sótlan mogyoró apróra vágva
A nutellás torta receptje a Csak a Puffin blogon folytatódik.
Nutellás forró csoki
Hozzávalók (egy adaghoz):
- 240 ml tej
- 2,5 ek. Nutella
- 1 ek. kakaó
- egy kis csipet só
Egy kisebb serpenyőben összekeverjük a hozzávalókat, és közepes lángon felhevítjük őket. Egy csészébe öntjük a forró csokit, tejszínhabbal és csokireszelékkel tálaljuk.
Nutellás rágcsa
Hozzávalók:
- 2 csomag leveles tészta
- 3 ek. Nutella
- 1 jó nagy marék csokichips
- 1 felvert tojás
Terítsd ki az egyik leveles tésztát, és kend el rajta a Nutellát. Szórd rá a csokichipset, majd borítsd be a második levél tésztával. Vágd 9 egyenlő, hosszúkás szeletre. A szeleteket egyesével csavard meg, a végüknél fogva, így létrehozva a formát. Kend meg a tetejüket tojással, majd 200 fokos sütőben süsd őket aranybarnára körülbelül 10 perc alatt.
Nutellás sajttorta
Hozzávalók (26 cm-es tortaformához):
A kekszes alaphoz:
- 250 g zabkeksz
- 75 g vaj, olvasztva
- 1 ek. Nutella
- 25 g darált mogyoró
A krémhez:
- 500 g mascarpone
- 400 g Nutella
- csipet só
- 1 tk. vanília kivonat
A tetejére:
- 130 g durvára vágott, pirított törökmogyoró
A recept az Ízből tíz blogon folytatódik.
Nutellás blondie
Hozzávalók:
- 1 és 1/2 csésze csicseriborsó (vagy fehérbab alaposan lecsöpögtetve)
- 3/4 tk. sütőpor
- 1/8 tk. szódabikarbóna
- 1/4 tk. só
- 2/3 csésze választott cukor vagy xilit
- 1/4 csésze zabpehely
- 1/3 csésze (lehetőleg házi) nutella
- 1/4 csésze választott tej
- 1/2 csésze csokidarabka
Vajazzunk ki egy kisebb sütőformát, és melegítsük elő a sütőt 180 fokra! Egy robotgépben dolgozzuk össze az alapanyagokat a csokidarabok kivételével, míg egyenletes, krémes masszát nem kapunk! Végül keverjük a tésztába a csokidarabokat, aztán oszlassuk el az egészet a forma alján! Süssük 30 percig, majd vegyük ki hűlni – ne ijedjünk meg, ha félkésznek tűnik, csak kell neki egy kis idő, hogy összeálljon! Még jobb, ha egy estére a hűtőben hagyjuk – úgy sokkal masszívabb lesz!
Nutellás-kávés pohárkrém
Hozzávalók:
- 50 dkg mascarpone
- 5 ek. Nutella
- 2 dl habtejszín
- 15 dkg babapiskóta
- 1-1,5 dl kávé
- tetejére: cukrozatlan kakaópor
A recept az Álom.Íz.Világ blogon folytatódik.