Nincs is jobb választás egy fáradt nap után lezuttyanni a kanapéra, és egy finom édesség mellett lazítani. A grapefruitos panna cotta tökéletes választás lehet, hiszen minimális munkával maximális élvezetet szerezhetsz magadnak.
Hozzávalók
6 grapefruit
2 teáskanál zselatinpor
300 gramm tejszín
¼ teáskanál só
65 gramm és 2 evőkanál cukor, kettéválasztva
1 hosszában félbevágott vaníliabab
Rendezz el hat sütőedényt egy sütőlapon. Vágj félbe 5 grapefruitot, és facsard a levüket egy tálba. Szórd bele a zselatinport, és hagyd 5-10 percig állni, míg meg nem puhul. Melegítsd fel a grapefruitlé-keveréket közepes hőmérsékleten, és addig keverd, míg a zselatin fel nem oldódik, ez kb. 3 perc. Vedd le a tűzről, és tedd félre az edényt. Egy kis serpenyőben öntsd bele a tejszínt, a sót, 65 gramm cukrot és a vanília egyik felét, majd közepes lángon főzd. Keverd meg néha, amíg a cukor fel nem oldódik, vagyis körülbelül 5 percig. Ha kész, vedd le a tűzről, és dobd ki belőle a vaníliahüvelyt. Fokozatosan keverd bele a grapefruit-zselatin keveréket a krémbe.
Óvatosan öntsd a keveréket a tálalóedényekbe, majd tedd be őket a hűtőbe, és legalább 2 órán át hagyd ott, de ha nem sürgős, akár egy éjszakára is bent hagyhatod. Tálalás előtt vágd fel a maradék grapefuitot. Egy közepes serpenyőben keverd össze a grapefruitszeleteket, a kifacsart levet, 2 evőkanál cukrot és a fennmaradó vaníliabab felét. Közepes lángon melegítsd meg, és addig kevergesd, amíg a cukor fel nem oldódik és kicsit meg nem vastagszik. Ha kész, dobd ki a vaníliát. A kész panna cottákat díszítsd friss grapefruitszeletekkel és a sziruppal.