Házi kekszet sütni igazán nem egy bonyolult feladat, érdemes a hétvégi programba beiktatni 1-1 órát, amikor akár a gyerekekkel együtt elkészítitek a heti kekszadagot.
Hozzávalók 20-25 db-hoz:
- 12 dkg zabpehely
- 8 dkg liszt
- 6 dkg kókuszreszelék
- 8 dkg aszalt meggy
- 6 dkg cukor
- 1 ek. méz
- 2 ek. tej
- 10 dkg puha vaj
- 1 mk. sütőpor
A puha vajat kikeverjük a tejjel, a mézzel és a cukorral, majd hozzáadjuk a zabpelyhet, a lisztet, a sütőport és a kókuszreszeléket. Összekeverjük, majd beleszórjuk az aszalt meggyet, és elkeverjük. A masszából diónyi gombócokat formázunk, tenyérrel ellapítjuk és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket. 180 fokos sütőben kb. 12-15 perc alatt világosbarnára sütjük.