Gasztro

Villányi borokat hív vissza a Sauska Pincészet

Szabálytalanságokat tárt fel a Nébih egy rutinellenőrzés során, azért kell visszahívni a borokat. Pontatlanok voltak a fogyasztói azonosítók, ami a bor minőségét nem befolyásolja.

Több villányi borát visszahívja a Sauska Pincészet, miután szabálytalanságokat talált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Ezt maga a pincészet közölte.

Mint írják, a Nébih a villányi borászatukban egy rutinvizsgálat során a fogyasztói azonosítók pontatlanságára vonatkozó problémát tárt fel bizonyos palackos tételeknél. Emiatt ezeket átmenetileg vissza kell vonniuk a kereskedelmi forgalomból.

A borászat hozzáteszi, hogy a visszahívás engedélyezéstechnikai jellegű, az érintett borok fogyaszthatóságával, beltartalmi, valamint élvezeti értékével nem áll összefüggésben.

Azt is írják, hogy együttműködnek a hatósággal, és belső vizsgálatot rendeltek el annak érdekében, hogy a későbbiekben ne fordulhasson elő ilyen hiba.

A Nébih a borászat tokaji borait és pezsgőit is vizsgálta, azoknál mindent rendben talált.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top