Gasztro

Ha ezt a karácsonyi szakácskönyvet megvásárolod, akkor segíthetsz a Magyar Hospice Alapítványnak

Összefogtak a hazai gasztronómia neves képviselői és mesterséfek, hogy receptjeikkel támogassák az alapítványt. A könyv megvásárlói 60 értékes ápolási percet ajándékoznak az élet talán legnehezebb időszakában lévő betegeknek, és ezzel is kifejezik, hogy az élet az utolsó percig értékes.

A Magyar Hospice Alapítvány 2013-ban hívta életre a Nárcisz Asztaltársaságot, mely közösség éttermei havonkénti adományukkal a Budapest Hospice Ház egy betegszobájának éves fenntartását biztosítják. Karácsony közeledtével új ötlettel álltak elő: legfinomabb ételeik receptjeit kínálták fel, melyekből ünnepi kiadvány készült. Az asztaltársaság mellett Mautner Zsófi hívó szavára a hazai kulináris élet több elismert szereplője csatlakozott egy-egy receptjével, hogy színes és sokoldalú könyvecske készüljön.

A Nárcisz Asztaltársaság a hospice szimbólumáról kapta a nevét, ezért is dominál e virág sárga színe a könyvben található ételekben. Mautner Zsófi ismert gasztroblogger, önmaga definíciója szerint „főzőnő”, így nyilatkozott saját szerepvállalásáról:

Amikor a Magyar Hospice Alapítvány felkért, hogy gondolkodjunk közösen egy lehetséges együttműködésről, nem volt kérdés számomra, hogy örömmel kezdek a közös munkába. (…) A gasztronómia jó hívó szó: olyan embereket is tud mozgósítani, akiknek fontos a társadalmi szerepvállalás, de még keresik a hozzájuk legközelebb álló lehetőséget. A szolidaritás, a nemes összefogás nagyon sokat tud hozzáadni ahhoz, hogy normalitást érezzünk magunk körül.

A Magyar Hospice Alapítvány megalakulása óta nagy figyelmet fordít arra, hogy gondolkodásmódunk, az emberi méltósághoz való alapvető jogunk ne csak a konkrét egészségügyi értelemben, hanem a társadalom érzékenyítésének egyik alapvető elemeként is megjelenjen. A könyv megvásárlói  60 értékes ápolási percet ajándékoznak az élet talán legnehezebb időszakában lévő betegeknek és ezzel is kifejezik, hogy az élet az utolsó percig értékes. Sokszor rohanunk és az alól manapság az ünnepeink sem kivételek. Azt kívánjuk, hogy ez a könyv karácsony táján adjon lehetőséget egy kis szünetre és a közös időtöltésre!

A receptek mellé jó érzést is kapsz, hiszen segíthetsz a könyv megvásárlásával

A szakácskönyvet a karacsony.hospicehaz.hu oldalon interneten lehet megvásárolni, illetve személyesen a Budapest Hospice Házban (1032 Budapest, Kenyeres utca 18–22.).

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top