Japán gazdák fejlesztették ki azt a módszert, melynek segítségével ehető héjú banánt tudnak termeszteni. Az eljárás lényege, hogy a jégkorszak végének körülményeit idézik fel: a banánfacsemetéket -60 fokra fagyasztják, majd amikor kezdenek felengedni, újra elültetik őket. Ez aktiválja a banán DNS-ének ősi részét, mely egyrészt lehetővé teszi, hogy a növény a hűvös klíma mellett is életben maradjon, másrészt felgyorsítja a fejlődését.
Az így termesztett banán héja ugyan nem különösebben ízletes, de jóval kevésbé keserű és sokkal vékonyabb, mint egy átlagos banáné, így teljes mértékben ehető.
Az ültetvényen egyelőre mindössze heti 10 ilyen banánt tudnak termeszteni, így a gyümölcs beszerzése még Japánban sem egyszerű. A speciális banán darabja egyébként 648 jenbe, vagyis nagyjából 1500 forintba kerül.