Két igazi téli bögrés süti. Főszerepben a mák, a répa és a sütőtök.
Bögrés csudasüti répával és mákkal
Csudasüti, mert csuda finom Egy könnyű piskóta répával, narancslével, narancshéj reszelékével és mákos foltokkal, mindez hold alakban. Igazi őszi gyöngyszem…
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 15 dkg vaj vagy margarin
- 2 közepes répa pucolva, reszelve (25 dkg)
- 1 narancs héja lereszelve + a leve kifacsarva
- másfél bögre porcukor (15 dkg)
- egy és negyed bögre fehér finomliszt (15 dkg)
- 1 csomag sütőpor (10 g)
- 1 csomag vaníliás cukor (10 g)
- háromnegyed bögre mák ledarálva (10 dkg)
A recept a Rupáner-konyha blogon folytatódik.
Sütőtökös bögrés süti morzsás tetővel (glutén- és laktózmentes)
Ha egészen véletlenül még nem unod a sütőtökös sütiket, akkor íme egy kellemes ízvilágú, ropogós tetejű, többi részén inkább puha-morzsás állagú édesség receptje. Szerintem érdemes lehet tálalni mellé meleg vaníliaszószt, amivel lágyítható a desszert.
Hozzávalók:
- Negyed bögre olvasztott kókuszolaj
- Fél bögre nádcukor
- Egy bögre sült sütőtök, villával összetörve
- Négy tojás
- Másfél bögre gluténmentes zabpehelyliszt
- Negyed bögre kókuszliszt
- Fél tk. sütőpor
- Fél tk. fahéj
- Fél tk. szerecsendió
- Fél tk. só
A tetejére:
- Negyed bögre kókuszliszt
- Fél bögre gluténmentes zabpehelyliszt
- Két ek. nádcukor
- Fél tk. fahéj
- Két ek. olvasztott kókuszolaj
- Egy púpos ek. olvasztott margarin
A recept a Pink Dust blogon folytatódik.