Gasztro

Gyorséttermi sült krumpli összetevője segíthet leküzdeni a kopaszodást

A gyorséttermek is előszeretettel használják azt a vegyületet, amely egy japán kutatás szerint a kopaszodás ellenszere lehet.

Japán kutatók egérkísérletekkel bizonyították, hogy a dimetil-polisziloxán hatására tömegesen kezdenek termelődni a hajhagymacsírák. A kutatók bizakodnak, a korai tesztek szerint nagy eséllyel lehet felvenni a vegyülettel a harcot a kopaszodás ellen. Ha a tesztek sikeresek lesznek, és a dimetil-polisziloxán az embereknél is használható, akkor búcsút lehet inteni a költséges hajbeültetési eljárásoknak – írja a Metro.

Egy japán kutatás szerint a kopaszodás ellenszere lehet az E900, más néven dimetil-polisziloxán

A dimetil-polisziloxán nem ismeretlen vegyület az élelmiszeriparban, ahol E900 fantázianéven fut. Ezt az úgynevezett szilikonolajat habzásgátló gyanánt keverik hozzá a gyorséttermek a sütőolajhoz, de használja az ipar lekvárokban és a rágógumikban is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top