A klasszikus sós sütik, a pogácsa és a stangli mellett ez az egyik legjobb nassolnivaló. Érdemes egyből dupla adagot sütni belőle.
Hozzávalók kb. 100-120 db-hoz:
A tésztához:
- 450 g liszt
- 250 g vaj
- 100 g érlelt kecskesajt (reszelve)
- 2 tk. só
- 1 tojás
- 50 ml natúr joghurt
- szezámmag, lenmag, felvert tojás
A lisztet a hideg vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, a tojást, a reszelt kecskesajtot és a joghurtot, majd az egészből könnyen formázható tésztát gyúrunk. (Ha törne, adhatunk hozzá még egy kevés joghurtot.) A tésztát ezután gombóccá formázzuk, majd folpackba csomagolva egy órára hűtőbe tesszük. Ezután 3-4 részletben kb. 1,5 mm vastagra nyújtjuk, majd derelyevágóval 4×4 cm-es rombuszokra vágjuk. A tésztarombuszokat sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk, mindegyiket megkenjük felvert tojással, megszórjuk szezám- vagy lenmaggal, és 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
A receptet Piazza Gabriella, a Tavola in Piazza bloggere készítette.