45 perc alatt tálalható, szuper ízletes citromos-fokhagymás csirkecomb falatok.
Hozzávalók:
- 10-16 csirkecomb
- 1 ek. olívaolaj
- 4 ek. vaj
- 3 gerezd apróra vágott fokhagyma
- 1 citrom héja
- 1 ek. citromlé
- só, frissen őrölt bors
- 2 ek. apróra vágott petrezselyem
Elkészítés:
- A csirkecombokat fűszerezzük sóval, borssal és hagyjuk pihenni fél órát
- Egy serpenyőbe melegítsük meg az olajat és a vaj felét, majd nagy lángon pirítsuk meg benne a csirkecombokat
- ezután csökkentsük közepes lángra a hőmérsékletet és időről időre átforgatva, fedő alatt pároljuk további 20-25 percig a csirkecombokat
- Ha a combok eléggé megpuhultak, akkor adjuk hozzájuk a maradék vajat, a fokhagymát, citrom héjat és citrom levet. Vegyük le a tűzről a serpenyőt és hagyjuk, hogy az ízek kicsit összeérjenek
- Petrezselyemmel megszórva tálaljuk a combokat, köretnek krumplipüré kiváló hozzá.
(Forrás: Popsugar)