Gasztro

Tízezres bírság a nyugdíjasnak, mert leejtett egy morzsát

Szemetelésért büntettek meg egy idős férfit a közterület-felügyelők, akinek bűne az volt, hogy elejtette egy morzsát, míg egy padon ülve elfogyasztott egy húsos táskát.

A 75 éves Peter Vipham csak egy húsos táskát akart megenni Manchester egyik parkjában egy padon ülve, ám ami az étkezés után történt vele, arra egyáltalán nem számított. Miután befejezte a péksütemény elfogyasztását, mellé léptek a közterület-felügyelők és 50 font (átszámítva 18 ezer forint) bírságot szabtak ki rá szemetelésért.

Feltételezhetnénk, hogy a nyugdíjas férfi esetleg eldobta a húsos táska zacskóját, vagy szétszórta a szalvétát, de nem erről volt szó. A két közterület-felügyelő ugyanis azt videózta le, ahogyan Vipham leejt egy morzsát a földre.

A férfi felajánlotta, hogy felszedi a morzsát a földről, de ekkor már késő volt, a felügyelők a felvétel alapján feljelentették a nyugdíjast, akinek esze ágában sincs kifizetni a 18 ezer forintra rúgó bírságot.

Szerinte indokolatlan a büntetése, ugyanis pár száz méterre tőle mindenki galambokat etet a morzsákkal.

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top