nlc.hu
Gasztro

Koszt hagyott maga után a kisgyerekes család az étteremben

Disznóólat hagyott maga után a kisgyerekes család az étteremben, kiakadt egy vendég

Elképesztő koszt és káoszt hagyott maga után a család, ugyanakkor pro és kontra is érkeztek vélemények arról, hogy kinek a felelőssége feltakarítani.
Kisfiú maszatos arccal

A kisgyerekek morzsázva esznek, ezen nem nagyon van mit csodálkozni, ugyanakkor egy TikTok videó mégis felrobbantotta a netet, miután egy ausztrál férfi rögzítette, milyen romokat hagyott maga után egy család egy étteremben.

A Beau, the Legend felhasználónevű TikToker, nem fogta vissza magát, amikor nyilvánosan kihívta maga ellen a szülőket, videójában részletesen dokumentálta az étkezés utóhatásait, ráközelítve az etetőszékek alatt maradt ételmaradékra és rendetlenségre.

Nem érdekel, ki vagy szülőként, így hagyni a k***a éttermet undorító” – magyarázta, de a felháborodása nagyon megosztotta a kommentelőket.

@beau_the_legend

You gotta feel sorry for the wait staff.

♬ original sound - Beau_the_legend

Rengeteg vendéglátós jelezte, hogy az ilyen rendetlenségek eltakarítása a munkaköri leírásuk része, és fizetnek nekik ezért. Sőt, volt, aki annyira komolyan veszi a munkáját, hogy kijelentette, soha nem engedné, hogy a vendég leereszkedjen a földre és elkezdjen maga után feltakarítani. Illetve egyikük azt mondta, épp eleget takarítanak otthon a szülők, az étteremben ez a vendéglátósok felelőssége. Jellemzően egyébként pont a szakmabeliek mondták azt, hogy nincs ezzel semmi gond, erre vannak ők.

Ugyanakkor az ellentábor is becsatlakozott, és legalább annyian kontráztak rá a témára, miszerint illik felszedni a morzsát, legalább nagy vonalakban. Szerintük udvariatlan dolog így hagyni a terepet. Ők azok, akik állítják, hogy mindig felszedik a gyerekük után a szemetet és felszámolják a romokat.

A vita közepette szülők is kifejtették véleményüket. Az egyik anyuka elmesélt egy esetet, amikor a gyereke hasonló rendetlenséget csinált, és a kávézó személyzete megnyugtatta, hogy az ő felelősségük, hogy feltakarítsanak. „A legtöbb alkalmazott meggátolta, hogy kitakarítsam a rendetlenséget, mondván, hogy ez az ő munkájuk” – mondta. Egy másik szülő azzal érvelt, hogy a bőkezű borravaló meghagyása a hála kifejezésének remek módja lehet. Egy anyuka pedig, aki mindkét térfélen játszik, azt mondta: „Anyaként mindig annyit veszek fel, amennyit csak tudok, felszolgálóként pedig azt mondom az anyukáknak, ne tegyék – nekem másodpercekbe telik egy seprűvel összeszedni, ne nekik kelljen a padlón csúszni-mászni” – hangzott a legbennfentesebb vélemény.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top