Gasztro

Rasszizmussal vádolják az éttermet az eszement dress code miatt

A kommentelők szerint olyan öltözködési szabályok vannak az étteremben, hogy akár azt is kiírhatnák, csak fehérek mehetnek be.

Össztüzet zúdítottak a kommentelők egy észak-karolinai étteremre, miután valaki kiposztolta, milyen öltözködési szabályokat írnak elő a vendégeknek.

A Durhamban található Kickback Jack’s dress code-ja a többi között ezeket tiltja:

  • lógó nadrág vagy rövidnadrág,
  • sima fehér póló,
  • túlméretezett póló, amelynek az alja a combközépnél tovább ér,
  • ujjatlan trikó,
  • tűsarkú cipő,
  • hátizsák vagy nagy táska.

Az egyik helyi bevásárlóközpontban található étterem viselkedési szabályokat is előír: kerülni kell a negatív hozzáállást és a durva beszédet. Emellett a vezetés fenntartja a jogot, hogy bárkit kidobjon, ha úgy látja jónak.

A Facebookra felkerült dress code alaposan felháborította a netezőket, többen egyértelmű rasszizmust látnak a szabályozásban, mivel olyan ruhadarabokról van szó, amelyeket főleg a fiatal feketék viselnek. Az egyik kommentelő azt írta: „elég lenne, ha kiírnák, hogy csak fehérek mehetnek be”.

A fotót készítő Brittani Mechele azt mondta, az étterem a város afroamerikai részében van, de elindult a dzsentrifikáció, a tehetősebbek beköltözése a városba.

Az étterem közölte, hogy a szabályok minden egységükre vonatkozik, nem csak a Durhamban találhatóra.

(Yahoo)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top