Gasztro

Spagettit kell főzni a Bocuse d’Or európai döntőjén

Ez az a kötelező alapanyag, amit a döntő napjáig titkoltak a versenyzők előtt.

A spagetti volt a meglepetés-alapanyag az idei Bocuse d’Or európai döntőjén Torinóban – számolt be róla az Index. A rangos szakácsversenyen Pohner Ádám és csapata képviseli Magyarországot.

A Bocuse d’Or versenyeken hagyomány, hogy mindig a versenyt megrendező ország hagyományos alapanyagaiból kell főzni. Így a versenyzőknek alaposan fel kellett készülniük Piemonte tartomány klasszikus termékeiből. Azt már előre lehetett tudni, hogy olyan alapanyagokban kell majd gondolkozniuk, mint például a Castelmagno sajt, a Fassona Piemontese marhafilé, a Sant’Andrea típusú Baraggia Biellese e Vercellese rizs, valamint a piemonti borjúmirigy, mindig van azonban egy titkos alapanyag is, amelyet csak a döntő napján fednek fel a versenyzők előtt.

Ez a kötelezően felhasználandó titkos alapanyag lett idén a spagetti. Lami Juli, a magyar csapat sajtósa azt mondta, Pohnerék örültek a spagettinek, mivel gondolták, hogy valamilyen tésztafélét kell majd felhasználniuk.

A magyar csapat a verseny első napján, negyedikként kezdett főzni délelőtt 10 óra körül. A versenyzőknek a döntőben öt és fél órájuk van arra, hogy elkészítsenek egy zöldség- és egy hústálat. Ahhoz, hogy Pohnerék a jövő évi, Lyonban megrendezett döntőn is ott lehessenek, idén be kell kerülniük a legjobb tízbe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top