Gasztro

Mindjárt Bocuse d’Or, Pohner Ádám a magyar induló

Január 29-én kezdődik a legfontosabb nemzetközi szakácsverseny, a Bocuse d’Or. Hazánkat Pohner Ádám képviseli Lyonban, ő a balatonszemesi Kistücsök séfje.

Budapest, 2018. február 8. Pohner Ádám (balra) és segítõje, Csillag Richárd ünneplik győzelmüket a Bocuse d’Or magyar döntőjét követő eredményhirdetésen. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Pohner Ádám a mezőny legfiatalabb indulója húsz versenytársával mérte össze tudását a torinói Európa Válogatón, ahonnan csupán tíz versenyző mehetett tovább a január végi döntőre.  Ádám már több mint fél éve készül a megmérettetésre. A torinói előválogatót követően a versenyre kijutott csapat elnöke Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke lesz, commisként pedig az előválogatóhoz hasonlóan Csillag Richárd (Kistücsök) nyújt majd támogatást, coachként Segal Viktor működik közre.

Az idei versenytéma a ’70-es évek francia konyhájának zászlóshajójaként ismert chartreuse, amely zöldségalapokra épülő fogás, hússal, vadakkal vagy tengergyümölcseivel lehet kiegészíteni. Csúcsgasztronómiai szintre azonban a zöldségek dekorációjával, azok rétegezésével és összhangjával emelhető ez az étel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top