Egy klasszikus téli reggeliben biztosan szerepel a pirítós és a tepertő is, mert isteni és energiadús. Az ebédből nem érdemes kihagyni a gyógyító levest, és jöhetnek a rakott cuccok is, mert ezt rengetegféle módon lehet variálni. Vacsorára egy vegetáriánus fogást választottunk, aki pedig az édességet szereti a legjobban, annak most többféle desszerttel is kedveskedünk! Jó étvágyat kívánunk a fázós hétvégi menühöz!
Tepertős reggeli
Ha az élvezetet maximumra akarod emelni, akkor mindenképpen főzz hozzá egy nagy bögre forró teát is.
Hozzávalók / 5 adag:
- 20 dkg tepertő
- 2 tojás
- 5 dkg vaj
- 1 tk. mustár
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 1 kis fej lila hagyma
A recept folytatásához kattints a Nosalty.hu-ra!
Megfázás elleni leves
Ebben a levesben minden benne van, ami egészséges és finom, és ebben a náthás időben igazán megéri kipróbálni, úgyhogy nyugodtan láss hozzá!
Hozzávalók / 2 adag:
- 1 nagy fej vöröshagyma (apróra vágva)
- 1 chili (zöld, apróra vágva)
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 cm gyömbér (apróra vágva)
- 2 édesburgonya (kockára vágva)
- 25 dkg shiitake gomba (szárítottat is használhatunk)
- 1 l zöldség alaplé
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 4 ek. olívaolaj
A recept folytatásához kattints a Nosalty.hu-ra!
Szűzpecsenye áfonyaöntettel
Sokan azt hiszik, hogy szűzpecsenyét készíteni ördöngősség, pedig nem. Az áfonya pedig tökéletesen illik hozzá, ezzel a fogással mindenki elégedett lesz, majd meglátod.
Hozzávalók / 4 adag:
A szűzpecsenyéhez
- 50 dkg sertésszűz
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 ek. vaj
- 1 ek. olívaolaj
A vörösáfonya-öntethez
- 1 ek. vaj
- 1 ek. olívaolaj
- 1 közepes fej lila hagyma
- 2 szál rozmaring
- 150 g aszalt áfonya
- 1.5 dl vörösbor
- 75 g méz
A recept folytatásához kattints a Nosalty.hu-ra!
Rakott karfiol
A rakott dolgokban az a jó, hogy ízlés szerint variálhatod, hozzátehetsz és el is vehetsz belőle, ahogy tetszik. Lehet szeletelt tarját sütni az aljára, lehet hús nélkül készíteni, lehet füstölt sajttal felturbózni, ahogyan ízlik.
Hozzávalók / 4 adag:
- 2 kis karfiol
- 125 g gyors rizs
- 50 dkg darált sertéshús
- 375 g tejföl
- 15 dkg sajt
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 ek. napraforgó olaj
A recept folytatásához kattints a Nosalty.hu-ra!
https://www.nosalty.hu/recept/kekhabos-desszert
Kékhabos desszert
Mielőtt még bárki is azt hiszi, hogy némi ételszínezéket használtunk, megnyugtatásul szólunk, hogy szó sincs ilyesmiről, mindössze az áfonya miatt van a hupikék törpike szín.
Hozzávalók / 2 adag:
- 100 g áfonya
- 1 tojásfehérje
- 1 ek. cukor
- 3 ek. porcukor
- 2 ek. méz
- 5 mézes puszedli
- 3 dl tej
- 5 csepp vaníliaaroma
- 1 tasak vaníliás pudingpor
A recept folytatásához kattints a Nosalty.hu-ra!
https://www.nosalty.hu/recept/indiai-rizses-vacsora-zoldsegekkel
Indiai rizses vacsora zöldségekkel
Hozzávalók / 4 adag:
A zöldségkeverékhez
- 3 ek. napraforgó olaj (vagy ghí)
- 5 curry levél (opcionális)
- 200 g zöldbab (2 cm-es darabokra vágva)
- 200 g cukkini (1,5 cm-es kockákra vágva)
- 200 g kelbimbó (félbe vagy negyedekbe vágva)
- 200 g burgonya (1,5 cm-es kockákra vágva)
- 125 g zöldborsó
- 1 dl víz
- 1 kk. kurkuma
- 1 tk. koriander (kk őrölt)
- 1 zöldpaprika (erős, apróra vágva vagy darálva)
- 1 dl joghurt
- 1.5 kk. só
A rizshez
- 30 dkg rizs (hosszú szemű jázmin)
- 10 dkg mandula
- 5 dkg kesudió
- 1 ek. napraforgóolaj (vagy ghí)
- 0.5 mk. római kömény
- 1 kk. mustármag (barna)
- 2 kk. só
- 1 kk. kurkuma
- 2 ek. citromlé
- petrezselyem ízlés szerint
Az uborkasalátához
- 1 kígyóuborka
- 2 csipet római kömény
- só ízlés szerint
- 5 dkg citrom
- 3 ek. petrezselyem (apróra vágott)
- 1 csipet fekete bors (őrölt)
A recept folytatásához kattints a Nosalty.hu-ra!
Méteres sütemény
Igazi retró finomság a méteres süti, és nem is annyira bonyolult, mint elsőre hisszük. A gyerekek pedig megőrülnek érte, már a színe miatt is…
Hozzávalók / 12 adag:
A tésztához
- 4 tojás
- 1 csipet só
- 20 dkg porcukor
- 1 dl napraforgó olaj
- 1 dl víz
- 25 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 ek. cukrozatlan kakaópor
- 1 ek. víz
- 1 ek. napraforgó olaj
A krémhez
- 4 dl tej
- 1 tasak puncs pudingpor
- 20 dkg puha vaj
- 20 dkg porcukor
- 10 ml rumaroma (2 ek.)
A csokimázhoz
- 3 ek. víz
- 4 ek. cukrozatlan kakaópor
- 3 ek. porcukor
A recept folytatásához kattints a Nosalty.hu-ra!