Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Gasztro

Hétvégi menü világutazóknak

Ha unod a megszokott ízeket, akkor most főzz valami mást! Különleges, de mégsem bonyolult, viszont nagyon finom fogásokat hoztunk.

A hétvégi menüben van olasz tészta és kínai vacsora, reggelire burrito és még egy svéd leves is felkerült az étlapra. Nyilván van desszert is, hiszen az édesség kihagyhatatlan, és mindezt bátran odateheted a gyerekek elé is, mert imádni fogják. Szokás szerint a vegetáriánusoknak is hoztunk valami finomságot, szóval irány az üzlet, és már rotyoghatnak is a jobbnál jobb fogások a tűzhelyen.

Tojásos reggeli burrito

Egy jó reggeli megalapozza az egész napot, és a müzlin túl is van élet, sőt a kiflit, kenyeret és a zsömlét is lehet helyettesíteni. Mutatjuk, hogyan, és a legfontosabb, hogy ez egy egészséges reggeli!

Hozzávalók / 2 adag:

  • 4 tojás
  • 1 ek. napraforgó olaj
  • 2 tortillalap
  • 60 g Philadelphia krémsajt
  • 50 g bébi spenót
  • 70 g tonhalkonzerv
  • 1 citromból nyert citromlé
  • só ízlés szerint

A recept folytatásáért kattints a Nosalty.hu-ra!

Artsoppa – svéd sárgaborsóleves

Egy kicsit hasonlít a mi sárgaborsó-főzelékünkre, vagy a lencselevesre. Nagyon népszerű, mert nemcsak finom, de laktató is, bátran láss neki.

Hozzávalók / 8 adag:

  • 50 dkg felesborsó (sárgaborsó)
  • 30 dkg sertés rövidkaraj
  • negyed póréhagyma (15 cm)
  • 3 cm gyömbér
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 l alaplé

A recept folytatásáért kattints a Nosalty.hu-ra!

Hal narancsos–tejszínes mártással

Ebben a fogásban az a zseniális, hogy lehet ízesíteni többféle módon is a mártást, és nagyon egyszerű, gyors ebéd, nem mellesleg pedig egészséges is.

Hozzávalók / 2 adag:

  • 25 dkg hal (filé)
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint (őrölt)
  • 2 ek. finomliszt
  • 1 ek. vaj
  • 1 tk. zöldbors (sós lében eltett)
  • 1,25 dl narancslé (frissen facsart)
  • 125 ml zöldség alaplé
  • 100 ml főzőtejszín
  • 0,5 ek. étkezési keményítő
  • 1 ek. citromlé
  • 2 ek. víz (hideg)

A recept folytatásáért kattints a Nosalty.hu-ra!

Olasz fokhagymás spagetti spenóttal

A spenótra a legtöbben még mindig főzelékként gondolnak, pedig sokkal izgalmasabb módókon is fel lehet használni, például ennek a tésztaételnek is kiváló főszereplője. Ha nem szereted a csípőset, akkor hagyd ki a chilit nyugodtan.

Hozzávalók / 2 adag:

  • 300 g spagetti tészta
  • 7 gerezd fokhagyma
  • 2 chili
  • 1 csokor petrezselyem
  • 100 ml olívaolaj
  • só ízlés szerint
  • 100 g friss spenót
  • fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)

A recept folytatásáért kattints a Nosalty.hu-ra!

Tiramisu torta

Az olaszos tészta után jöhet egy igazi, olaszos desszert, amit sokan sokféleképpen készítenek, de a végeredmény mindig ugyanaz: őrületes ízorgia.

Hozzávalók / 12 adag:

Piskóta

  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tk. vaníliaaroma
  • 5 ek. víz
  • 4 tojás

Piskóta locsolásához

  • 1 dl feketekávé
  • 2 tk. cukor (ízlés szerint)
  • 2 ek. rum (ízlés szerint)

Krém

  • 50 dkg mascarpone
  • 200 ml növényi habtejszín (cukrozott, nálam cukrászhab)

Díszítés

  • 1 ek. cukrozatlan kakaópor (ízlés szerint)

A recept folytatásáért kattints a Nosalty.hu-ra!

Kínai édes-savanyú egytálétel

Sokak kedvence a kínai édes-savanyú mártás, de félnek otthon kipróbálni. Pedig nem bonyolult elkészíteni, és olyan finom vacsora.

Hozzávalók / 4 adag:

  • 50 dkg csirkemell filé (csirkecomb filé is jó hozzá)
  • 25 dkg kínai zöldségkeverék (fél csomag fagyasztott)
  • 20 dkg cérnametélt
  • 3 ek. balzsamecet
  • 3 ek. méz
  • 1 ek. napraforgó olaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. mustár
  • 1 tk. só

A recept folytatásáért kattints a Nosalty.hu-ra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top