A tökéletes forralt bor
- 0,7 l száraz vörösbor
- 0,3 liter víz
- 2 dl kreolszirup
Melegítsd a bort a vízzel 80-90 fokosra, hogy az alkoholtartalma megmaradjon. Húzd le a tűzről, és mérd hozzá a szirupot. Keverd össze és fogyaszd egészséggel!
A kreolszirup
- 1,5 l víz
- 40 dkg cukor
- 1 cs. szegfűszeg
- 3 ek. szegfűbors
- 5 szem csillagánizs
- 4 szál fahéjrúd
- 1 db narancs leve és lehámozott héja
- 1 citrom lehámozott héja
Rakjuk fazékba a fűszereket, és mérjük rá a vizet. Tegyük a tűzre, és forrás után közepes lángon főzzük tovább. Közben hozzáadjuk a citrom és a narancs vékonyan lehámozott héját. Innentől nincs más dolgunk, mint 1 órán át főzni. Az édes szirup leszűrve, hűtés nélkül 1 évig eláll.