Sült kacsamell
Hozzávalók:
- 4 nagy kacsamell
- 5 dkg vaj
- 2 szál rozmaring
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
Elkészítés:
Az egyik legfontosabb dolog az előkészületnél, hogy nem hideg, hanem szobahőmérsékletű hússal kell dolgoznod, erre figyelj. A melleket mosd meg, szedd le róluk a felesleges részeket, majd sózd és borsozd mindkét oldalukat. Ezután ejts néhány, egymást keresztező vágást a bőrön. Egy serpenyőben forrósítsd fel a vajat, majd a bőrös oldalával lefelé kezdd el sütni a húst, közepes lángon. A fokhagymát nyomd össze, és a rozmaringgal együtt dobd a serpenyőbe.
Sóban sült kacsa
Hozzávalók:
- 1 kg só
- 6 kacsacomb
- 3 gerezd fokhagyma
- 2-3 ág citromfű vagy kakukkfű
Elkészítés:
A kacsacombokat mosd meg alaposan, majd a bőrüket sóval dörzsöld be, hogy ízletes legyen. Szórd egy tepsibe az összes sót, és tedd bele a combokat. Önts a sóra egy kis vizet, hogy a hús könnyebben tudjon párolódni, szórj a tetejére a kakukkfűből és a felaprított fokhagymából, majd fedd le a tetejét a tepsitetővel vagy alufóliával.
Előmelegített sütőben egy órán keresztül süsd, majd vedd le a tetejét, és süsd még két-két és fél órát. Időnként forgasd meg a kacsát, hogy alaposan átsüljön minden része.