Gasztro

2 isteni étel kacsából

A kacsamell akkor jó, ha kívül ropog, belül pedig puha! Így készítsd el!

Sült kacsamell

kacsamellHozzávalók:

  • 4 nagy kacsamell
  • 5 dkg vaj
  • 2 szál rozmaring
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors

Elkészítés:

Az egyik legfontosabb dolog az előkészületnél, hogy nem hideg, hanem szobahőmérsékletű hússal kell dolgoznod, erre figyelj. A melleket mosd meg, szedd le róluk a felesleges részeket, majd sózd és borsozd mindkét oldalukat. Ezután ejts néhány, egymást keresztező vágást a bőrön. Egy serpenyőben forrósítsd fel a vajat, majd a bőrös oldalával lefelé kezdd el sütni a húst, közepes lángon. A fokhagymát nyomd össze, és a rozmaringgal együtt dobd a serpenyőbe.

Sóban sült kacsa

Hozzávalók:

  • 1 kg só
  • 6 kacsacomb
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2-3 ág citromfű vagy kakukkfű

Elkészítés:

A kacsacombokat mosd meg alaposan, majd a bőrüket sóval dörzsöld be, hogy ízletes legyen. Szórd egy tepsibe az összes sót, és tedd bele a combokat. Önts a sóra egy kis vizet, hogy a hús könnyebben tudjon párolódni, szórj a tetejére a kakukkfűből és a felaprított fokhagymából, majd fedd le a tetejét a tepsitetővel vagy alufóliával.

Előmelegített sütőben egy órán keresztül süsd, majd vedd le a tetejét, és süsd még két-két és fél órát. Időnként forgasd meg a kacsát, hogy alaposan átsüljön minden része.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top