A reggelit már csak azért sem érdemes kihagyni, mert ez a retró finomság mindenkit levesz majd a lábáról, nemcsak baromi jól néz ki, de nagyon ízletes és laktató is egyben a sonkatekercs. Ebédre – főleg ilyenkor, télen – kihagyhatatlan egy forró leves, azon felül húsos és hústalan főfogást is hoztunk nektek. Természetesen most is van desszert a hétvégi menüben, és egy egyszerű, de nagyszerű vacsorát is kitaláltunk. Szóval nyugodjatok meg, senki nem marad éhes.
Majonézes tormás sonkatekercs Paninitől
A sonkatekercsek elkészítéséhez nem kell nagy tudomány, viszont így gyorsan egy dekoratív hidegtálat kapunk, ami még vendégvárónak sem rossz. Finom kaláccsal vagy friss zsömlével mennyei reggeli lehet!
Hozzávalók / 4 adag:
Sonkatekercshez
- 40 dkg gépsonka (kb. 12-14 szelet téglalap alakú, hosszúkás)
- 50 dkg tehéntúró
- 160 g majonézes torma (1 nagy tubus + 1 kis tubus, ha szükségesnek érezzük)
Díszítéshez
- 5 dkg csemegeuborka (1-2 db)
- 3 tk. paprikakrém (1 kis tubus csemege)
A recept folytatásáért kattints a Nosalty.hu-ra!
Rukkolás cukkinikrémleves
A krémleves egy fogalom: laktató, sűrű, lélekmelengető étel. Ennek senki nem tud ellenállni!
Hozzávalók / 4 adag:
- 1 kg cukkini (zöld)
- 2 ek. olívaolaj
- 15 g vaj
- 1 közepes fej vöröshagyma (kockára vágva)
- 10 dkg rukkola (friss)
- 500 ml alaplé
- 10 dkg krémsajt
- 3 gerezd fokhagyma
- 250 ml főzőtejszín
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 10 dkg kruton (vagy pirított fenyőmag)
A recept folytatásáért kattints a Nosalty.hu-ra!
Porchetta diós pestóval
Sem a sült, sem a köret nem mindennapi étel, a különleges összetevők pedig igazi ízorgiát okoznak. Ne habozz, láss neki!
Hozzávalók / 8 adag:
A diós pestóhoz
- 200 g bazsalikom
- 12 dkg dió
- 5 dkg parmezán sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 ml olívaolaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
A sült húshoz
- 1,5 kg sertéshús (bőrös császárhús)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
A recept folytatásáért kattints a Nosalty.hu-ra!
Vegetáriánus padlizsán lasagne
Hús nélkül is van élet, és vannak különleges fogások. A fűszereknek köszönhetően pedig isteni finomságokat lehet készíteni a friss alapanyagokból.
Hozzávalók / 4 adag:
- 2 közepes padlizsán
- 2 tojás
- 120 g zsemlemorzsa
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- oregánó ízlés szerint
- fokhagymapor ízlés szerint
- chilipehely ízlés szerint
- bazsalikom ízlés szerint
- 5 dl passzírozott paradicsom
- 200 g mozzarella
- 30 g parmezán sajt
- 12 levél bazsalikom (felaprítva)
A recept folytatásáért kattints a Nosalty.hu-ra!
Citromos süti
Amiben citrom van, az bizony nem lehet rossz! A sütiknél pedig ez még inkább így van…
Hozzávalók / 6 adag:
- 1 citromból nyert citromlé
- 3 citromból nyert citromhéj
- 150 g vaj (olvasztott)
- 150 g cukor
- 180 g finomliszt
- 1 tk. sütőpor
- 3 tojás
- 1 csipet só
A recept folytatásáért kattints a Nosalty.hu-ra!
Sonkás-sajtos-mustáros krumplitekercsek
Reggelire tekercs, vacsorára tekercs, ez egy ilyen tekercselős menü. Baromi jól néz ki, és az íze sem utolsó. Gyors, egyáltalán nem szokványos egytálétel.
Hozzávalók / 6 adag:
A besameles mártáshoz
- 50 g vaj
- 40 g finomliszt
- 5 dl tej
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- szerecsendió ízlés szerint
- 10 dkg sajt
A krumplitekercsekhez
- 1 kg sárga burgonya
- 100 g mustár
- 20 dkg sonka
- 5 dkg sajt
A recept folytatásáért kattints a Nosalty.hu-ra!