nlc.hu
Gasztro
Hétvégi menü zimankós, januári napokra

Hétvégi menü zimankós, januári napokra

Az ünnepi nagy trakták után egy kicsit visszafogottabb menüvel készültünk. A fogások között mindenki találhat kedvére valót, a kiválasztás után már csak el kell készíteni!

A reggelit már csak azért sem érdemes kihagyni, mert ez a retró finomság mindenkit levesz majd a lábáról, nemcsak baromi jól néz ki, de nagyon ízletes és laktató is egyben a sonkatekercs. Ebédre – főleg ilyenkor, télen – kihagyhatatlan egy forró leves, azon felül húsos és hústalan főfogást is hoztunk nektek. Természetesen most is van desszert a hétvégi menüben, és egy egyszerű, de nagyszerű vacsorát is kitaláltunk. Szóval nyugodjatok meg, senki nem marad éhes.

Majonézes tormás sonkatekercs Paninitől

A sonkatekercsek elkészítéséhez nem kell nagy tudomány, viszont így gyorsan egy dekoratív hidegtálat kapunk, ami még vendégvárónak sem rossz. Finom kaláccsal vagy friss zsömlével mennyei reggeli lehet!

Hozzávalók / 4 adag:

Sonkatekercshez

  • 40 dkg gépsonka (kb. 12-14 szelet téglalap alakú, hosszúkás)
  • 50 dkg tehéntúró
  • 160 g majonézes torma (1 nagy tubus + 1 kis tubus, ha szükségesnek érezzük)

Díszítéshez

  • 5 dkg csemegeuborka (1-2 db)
  • 3 tk. paprikakrém (1 kis tubus csemege)

A recept folytatásáért kattints a Nosalty.hu-ra!

Rukkolás cukkinikrémleves

A krémleves egy fogalom: laktató, sűrű, lélekmelengető étel. Ennek senki nem tud ellenállni!

Hozzávalók / 4 adag:

  • 1 kg cukkini (zöld)
  • 2 ek. olívaolaj
  • 15 g vaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma (kockára vágva)
  • 10 dkg rukkola (friss)
  • 500 ml alaplé
  • 10 dkg krémsajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 250 ml főzőtejszín
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 10 dkg kruton (vagy pirított fenyőmag)

A recept folytatásáért kattints a Nosalty.hu-ra!

Porchetta diós pestóval

Sem a sült, sem a köret nem mindennapi étel, a különleges összetevők pedig igazi ízorgiát okoznak. Ne habozz, láss neki!

Hozzávalók / 8 adag:

A diós pestóhoz

  • 200 g bazsalikom
  • 12 dkg dió
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200 ml olívaolaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

A sült húshoz

  • 1,5 kg sertéshús (bőrös császárhús)
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

A recept folytatásáért kattints a Nosalty.hu-ra!

Vegetáriánus padlizsán lasagne

Hús nélkül is van élet, és vannak különleges fogások. A fűszereknek köszönhetően pedig isteni finomságokat lehet készíteni a friss alapanyagokból.

Hozzávalók / 4 adag:

  • 2 közepes padlizsán
  • 2 tojás
  • 120 g zsemlemorzsa
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • oregánó ízlés szerint
  • fokhagymapor ízlés szerint
  • chilipehely ízlés szerint
  • bazsalikom ízlés szerint
  • 5 dl passzírozott paradicsom
  • 200 g mozzarella
  • 30 g parmezán sajt
  • 12 levél bazsalikom (felaprítva)

A recept folytatásáért kattints a Nosalty.hu-ra!

Citromos süti

Amiben citrom van, az bizony nem lehet rossz! A sütiknél pedig ez még inkább így van…

Hozzávalók / 6 adag:

  • 1 citromból nyert citromlé
  • 3 citromból nyert citromhéj
  • 150 g vaj (olvasztott)
  • 150 g cukor
  • 180 g finomliszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 3 tojás
  • 1 csipet só

A recept folytatásáért kattints a Nosalty.hu-ra!

Sonkás-sajtos-mustáros krumplitekercsek

Reggelire tekercs, vacsorára tekercs, ez egy ilyen tekercselős menü. Baromi jól néz ki, és az íze sem utolsó. Gyors, egyáltalán nem szokványos egytálétel.

Hozzávalók / 6 adag:

A besameles mártáshoz

  • 50 g vaj
  • 40 g finomliszt
  • 5 dl tej
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • szerecsendió ízlés szerint
  • 10 dkg sajt

A krumplitekercsekhez

  • 1 kg sárga burgonya
  • 100 g mustár
  • 20 dkg sonka
  • 5 dkg sajt

A recept folytatásáért kattints a Nosalty.hu-ra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top